Dalam perjalanan kembali ke tempat asal..

16 October 2014

Siri 3 Tentang Terjebaknya Saya Dengan Dr Azizan Osman!

Assalamualaikum.

Siri 1 dan baca. Siri 2 dah baca.. Sekarang.. Siri 3.
Terjebak lah! Macam bunyi cinta terlarang je. Hehehe.. No No No. Saya sangat setia dengan En Wan Muhd Ali saya tu yang sangat manis orangnya dan budiman. Tak macam sesetengah suami oranglain, isteri gemuk pun komplen. Alhamdulillah, En Wan saya tak komplen. Katanya.. wanita gemuk tanda suami sukses. Heh!! Saje ja tu nak bagi saya gemoooookkk. Plan dalam diam. Kikikiki..

Oh.. Saya nak cerita tentang terjebak tadi...

Okay ..Siri 3.

Sambungan..
Siri 3.
Saya hadir ke Klinik Usahawan kerana teruja dengan keterngangaan pelajar beliau dalam gambar dan juga keterujaan emak yang sangat suka si comel itu. Nak kata saya sakit dan perlu ke klinik beliau, memang sepatutnya saya sudah lama pergi. Belum jadi jutawan ..kaya dan berjaya saya ni.. Tapi, saya tak percaya dengan magic beliau yang ..'takkan lah boleh kaya lepas dengar ceramah..'
Sampai di sekitar lobi, waktu pendaftaran. Alahaiii.. Nama saya tak ada. Patutlah saya tak terima sms pun. Ermmm. Rupanya saya daftar untuk 3 orang, dan nama saya sebagai yang pertama di daftarkan berasingan - saya tak daftar online, saya daftar pada En Hafiz Jasmi. Hebat kan.. Ada kabel bawah tanah. Eh.. kabel sangat.
Okay..takkan lah saya nak kena halau kan.. So saya dapat masuk dan duduk dengan gembira. Ermmm.. gembira ke? Saya kena duduk atas lantai!! Imagine.. atas lantai! Satu perkara yang saya rasa hanya saya lakukan jika bersama rakan2 balada saya. Kata Crew bertugas.. tempat dah penuh. Saya lewat. Alah.. Memang la lewat sebab jalan tutup..bla..bla.. bla. (banyak alasan!)
Selepas itu, kami diminta berdiri. Dah pulak.. ! Keluar sorang jejaka tinggi lampai ajak berjoget. Memang saya salah masuk seminar ke ni.. Confuse. Rakan yang saya bawa bertanya, "Feir..kita kena joget jugak ke..?" Saya jawab, " Joget lah..Kalau tak joget..macam jakun je..". Maka..bermula lah..bara bara..bere..bere.. Orang ke kanan, saya ke kiri.. orang ke kiri..saya ke depan. Teruknya step saya. Tapi..macam best lah pulak!! Okay.. markah penuh untuk jogetan ciken ini..
Sorakan makin bergema mengalahkan tengok konsert Michael Jackson. Dari kejauhan.. Errr..sebenarnya saya tak jauh dari stage sebab ..yelah..kena duduk atas lantai. Dapatlah ke depan. Saya nampak kelibat DAO yang mula bertepuk dan mengajak kami lompat2. Biar betul ni..
Kami pun lompat bersama2 dan bersorak semangat. Ermm.. lain macam pulak tenaga dan semangat yang tiba ni. Semacam je saya rasa. Sudah lah rasa kembali muda, rasa macam buat show pun ada.
Habis bersorak.. semua duduk dengan gembira.. Saya tak berapa gembira sebab berpakaian putih. Habisss baju dan seluar nanti. (negatif memanjang)..
Waktu ini.. saya dah tak nampak kelibat suami. Pelajar diasingkan mengikut jantina. Bagus kan.. Ada tak bagusnyaaaa.. Nanti saya sambung..
Bersambung..

No comments:

Post a Comment

Kalau suka entri ni, berilah komen sikit. hehehe...