Dalam perjalanan kembali ke tempat asal..

22 May 2014

Buat Sabun Homemade - Di Rumah

Assalamualaikum.

Sudah beberapa hari tak menjengah blog ini. Sibuk dengan menyiapkan tempahan sabun pelanggan. Nak tengok kecomelan Fancy Soap? Mari sini..kita kongsi gambar..

Fancy Soap ini milik Myizz Beauty ye. Kalau berminat boleh jengah FB ownernya Maiza Zainal. Opsss.. Siapa kenal Maiza? Mungkin ada juga yang mengenali beliau. Fancy Soap ini boleh melembutkan kulit, mengurangkan kesan minyak di wajah dan juga menghaluskan kulit. Harga? Ohhh.. Kena tanya tuan punya sabun ..Puan Maiza. 


Ermm.. Jom tengok sabun comel beliau..





Comel tak? Tentu secomel Cik Puan Maiza, owner Myizz Beauty.

Selepas belajar membuat sabun di rumah, ilmu ini boleh dipraktikkan untuk menghasilkan sabun yang comel, berkualiti dan mampu dijual kepada pelanggan. Bahan pembuatan tidak mahal berbanding dengan menghasilkan produk kecantikan yang lain. Sekejap lagi saya kongsikan antara bahan yang diperlukan untuk menghasilkan sabun ye.

Okay.. Seperkara lagi.. Setiap ekstrak yang ingin dicampurkan mestilah perlukan sukatan dan anggaran yang betul. Boleh datang belajar dengan Akademi Kecantikan Laara untuk hasilkan produk sendiri di rumah.

Kami membekalkan glycerin, olive oil, alcohol untuk sabun


Bekas sabun - Acuan yang berbagai saiz dan bentuk


Yang besar sekali tu boleh muat 100gram sabun ye..


Ini loofah.. bukan 'Lofa' ye.. :D


Soap base. Haaa.. inilah master mind nya.. Berkualiti dan terbaik. Nak order berapa kg, mesej saya.

Itulah antara bahan2 yang perlu untuk membuat sabun. Selain itu kami membekalkan banyak lagi bahan mentah untuk produk kecantikan seperti glycerin liquid, gluta, vitamin c, ibu putih, pewarna sabun, ekstrak kayu manis, cengkih dan sebagainya.

Sertai kami di Akademi Kecantikan Laara untuk belajar buat sabun dan lain2.

Page FB : Laara
Page FB : Kilang Produk Kecantikan Kuala Terengganu

9 comments:

  1. macam mane nak tahu harga mold tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf late respon. Boleh mesej ke inbox Page kami : LAARA ye.

      Delete
    2. Feirouz, pls message me at 0126080259. Bekas sabun.

      Delete
  2. Brpe sis glycerin wsap or email sye surianilovely@gmail.com / 0172308305

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh mesej FB kami : LAARA. Nanti ada admin yang akan berikan info yang Cik Suriani tanya tu.

      Delete
  3. assalamualaikum mcm mana sy nak oder mould untuk sabun ni ye..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaikumsalam. En boleh Inbox FB Page kami : LAARA.

      Delete
  4. whtsp saya acuan tu
    012 3676611

    ReplyDelete

Kalau suka entri ni, berilah komen sikit. hehehe...